Türkiye - Birleşik Krallık İş Sağlık Formu
02.12.2021
Okunma Sayısı : 32760
Haberi Paylaş :

 

Türkiye’nin önde gelen hastaneleri, sağlık kurumları, ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme, sağlık bilgi teknolojileri firmaları ile GSK Turkey, GSK Consumer Healthcare, AstraZeneca Turkey ve Vitabiotics gibi firmalar ile BMI Healthcare Services, Balsamee, Bupa gibi Birleşik Krallık sigorta şirketleri yer aldı. Birleşik Krallık’ın önde gelen sağlık turizm acentelerini, sigorta şirketlerini, hastane yetkililerini ve uzman doktorlarını İstanbul’da buluşturan Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık İş Forumu, iki ülke arasındaki sağlık iş birliği fırsatları açısından önemli bir organizasyon oldu.

T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay’ın açılış konuşması ile başlayan foruma, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Doç. Dr. Tolga Karakan, Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Selami Kılıç, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Mahir Ülgü, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Uluslararası Sağlık Hizmetleri (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ile birlikte üst düzey kamu ve özel sektör temsilcileri  foruma katılım sağladı.

Birleşik Krallık’tan ise Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Temsilcisi Kenan Poleo, Birleşik Krallık Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Yardımcı Temsilcisi Jane Grady, İngiltere Büyükelçiliği Türkiye Ticaret Ataşesi David Machin ve İngiltere Sağlık Hizmetleri NHS Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı David Sheppard ile birlikte Birleşik Krallık hükümet temsilcileri ve üst düzey sektör temsilcileri foruma katılım sağladı.